FESTIVAL POJMO (Z)GODBO

V letošnjem letu bomo izpeljali že 3. pevski festival z naslovom »POJMO (Z)GODBO«.

ZAKAJ “POJMO (Z)GODBO”?

Z izbranim naslovom želimo poudariti dve stvari: 1. POJMO ZGODBO – zgodbo slovenskih popevk ter 2. POJMO Z GODBO – ker bo vse nastopajoče na zaključnem koncertu festivala spremljal šolski orkester z dodano ritem sekcijo.

KDO LAHKO SODELUJE?

Festival je namenjen otrokom starim od 6 do 15 let, ki obiskujejo okoliške osnovne šole (Renče, Bukovica, Šempeter, Vrtojba, Vogrsko, Šempas, Dornberk, Prvačina, Branik in Miren).

KAKO POTEKA FESTIVAL?

V mesecu oktobru bo najprej potekal izbor na POŠ Vogrsko. Tu otroci zapojejo pesem po lastni izbiri in v naprej določeno skupno skladbo. Komisija bo ocenila najboljše in le ti se bodo uvrstili na zaključni koncert festivala, ki bo v Veliki dvorani Kulturnega doma v Bukovici. Pesmi, ki jih bodo imeli pevci na izbiro na zaključnem koncertu, bodo vnaprej določene slovenske popevke. Skladbe bodo prirejene in primerne težavnostni stopnji za šolski orekster, ki bo vse nastopajoče spremljal.

KAKŠNA JE POT DO FINALNEGA VEČERA IN KAKO POTEKA GLASOVANJE?

Na predizboru ocenjuje tri članska komisija, ki izmed vseh prijavljenih izbere šest finalistov. V finalnem večeru pevskega festivala pa nastopajoče ocenjuje pet članska komisija, ki izbere zmagovalca večera. Podeli pa se tudi nagrada občinstva, nagrado prejme tisti, ki po mnenju poslušalcev prejme največ glasov.

KDAJ IN KJE JE IZBOR FINALISTOV?

V soboto, 19. 10. 2019 v dvorani podružnične osnovne šole Vogrsko.

KDAJ IN KJE JE FINALNI VEČER FESTIVALA POJMO (Z)GODBO?

V petek, 15. 11. 2019 v Veliki dvorani kulturnega doma Bukovica.