FESTIVAL POJMO (Z)GODBO

In spet je prišel čas za izvedbo našega festivala, ki je bil v preteklih letih sprejet z velikim navdušenjem in zelo obiskan. Zato vam z veseljem sporočamo, da   bomo v letošnjem letu izvedli že  4. pevski festival z naslovom »POJMO (Z)GODBO«.

ZAČETEK FESTIVALA

Ideja za izvedbo tega festivala se je rodila v Godbeniški šoli Vogrsko z željo, da bi otrokom ponudili „nekaj več“. Tako je bil v 2015 izveden prvi festival, ki sta mu sledila še festivala v 2017 in 2019.

ZAKAJ “POJMO (Z)GODBO”?

Z izbranim naslovom želimo poudariti dve stvari: 1. POJMO ZGODBO – zgodbo slovenskih popevk ter 2. POJMO Z GODBO – ker bo vse nastopajoče na zaključnem koncertu festivala spremljal šolski orkester z dodano ritem sekcijo.

KAKO POTEKA FESTIVAL?

Festival poteka v dveh delih. Najprej je v teku prijava na festival, po izteku roka za prijavo sledi izbor finalistov.  Nato se izvede še drugi del, ki se zaključi s finalnim večerom festivala.

KDO SE LAHKO PRIJAVI NA FESTIVAL?

Festival je namenjen otrokom starim od 6 do 15 let, ki obiskujejo okoliške osnovne šole (OŠ Renče (POŠ Bukovica), OŠ Šempas, OŠ Dornberk (POŠ Prvačina), OŠ Branik, OŠ Miren (POŠ Kostanjevica na Krasu in POŠ Bilje), OŠ Šempeter pri Gorici (POŠ Vrtojba in POŠ Vogrsko) ter OŠ Solkan (POŠ Trnovo in POŠ Grgar). Na izbor se  lahko prijavijo osnovnošolski otroci, ki imajo prebivališče v občini Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Nova Gorica in Miren-Kostanjevica.

Na festival se ne morejo prijaviti otroci, ki obiskujejo Godbeniško šolo Vogrsko in so člani Šolskega pihalnega orkestra Vogrsko.

 KAKO POTEKA PRIJAVA IN IZBOR?

Informacije o prijavi dobite tudi pri učitelju/ici glasbene umetnosti na vaši osnovni šoli.

Vabilo k prijavi je dostopno tukaj: Vabilo2023.

Prijava je elektronska TUKAJ

Prijava je mogoča do nedelje, 8.10.2023.

Izbor finalistov bo potekal 21.10.2023.  Prijavljeni otroci zapojejo pesem po lastni izbiri in obvezno skladbo Zemlja pleše (M. Sepe/G. Strniša).  Strokovna tričlanska komisija bo ocenila nastopajoče in izbrala 6 finalistov, ki bodo zapeli na finalnem večeru festivala.

 

KAKŠNA JE NADALJNJA  POT FINALISTOV IN KAKO POTEKA GLASOVANJE?

Na finalnem večeru pevskega festivala nastopajoče finaliste ocenjuje pet članska strokovna komisija, ki izbere zmagovalca festivala. Podeli pa se tudi nagrada občinstva.

 

KDAJ IN KJE JE FINALNI VEČER FESTIVALA POJMO (Z)GODBO?

V soboto, 18. 11. 2023 ob 19.00 uri  v Kulturnem domu v Bukovici.

VTISI IZ PREJŠNJIH FESTIVALOV

Nekaj lepih utrinkov iz prejšnjih festivalov si lahko ogledate TUKAJ – povezava do preteklih festivalov