Spomladanski koncert Godbeniške šole Vogrsko

Spomladanski koncert Godbeniške šole Vogrsko

Spomladanski koncert Godbeniške šole Vogrsko


Godbeniška šola Vogrsko vsako leto priredi številne nastope za učence svoje godbeniške šole, ki jih razporedi čez celo šolsko leto. Dva nastopa sta za učence nižjih razredov (1. in 2. razred), dva pa sta za učence višjih razredov (od 3. do 6. razreda). Mladim godbenikom pa lahko prisluhnemo tudi na njihovih koncertih. Zadnji, spomladanski koncert je Godbeniška šola Vogrsko priredila 9. maja v Kulturnem domu Bukovica, kjer je nastopil tudi šolski orkester.
Bolj ko se bliža konec šolskega leta, bolj se otroci trudijo pokazati svoj napredek in količino znanja, ki so ga s trudom, vajami, vztrajnostjo ter konec koncev z veseljem in dobro voljo pridobivali tekom šolskega leta. Veseli in ponosni so, če lahko nastopajo, kajti to je potrditev za uspešno delo. Na tem nastopu so se učenci predstavili v 15 točkah. Že takoj na začetku sta nam Jakob Beltram in Gal Saksida s svojim energičnim nastopom na tolkalih pognala kri po žilah in privabila nasmeh na obraz. Tako kot otroci bogatijo starševski vsakdan, so v preteklosti živeli ljudje, ki so s svojo glasbeno zapuščino obogatili celotno človeštvo. Eden od teh je vsekakor W. A. Mozart, čigar skladbico z naslovom Papagenovi zvončki je zaigrala Mia Abramič na svoji flavti. Kot naslednji sta nam Lien Komac in Zoja Izabela Marc na klarinetu in saksofonu izvedli skladbici francoskih skladateljev. Tudi v točki ki je sledila, se nismo uspeli izogniti francoskemu pridihu, kajti Maša Bizjak nam je flavti zaigrala francoski ples, Menuet. Mesec maj je mesec, ko se narava že dodobra zbudi iz zimskega spanja in ljudje postanemo malce zasanjani. V tak občutek nas je na nastopu s klarinetom popeljala tudi Gaja Ostanek, ko nam jezaigrala pesem Romance. Po umirjeni točki na klarinetu, nas je ponovno na noge dvignil Gal Saksida na ksilofonu. Sledila je prva izmed dveh trobilnih točk, kjer se je na trobenti predstavil Tine Vodopivec s pesmijo Concertino št. 3. Trio flavt, ki so ga sestavljale Lucija Pavlin, Hana Berginc in Hana Lukežič, nas je nato s skladbico Ritornello odpeljal v čas baroka, za katerega je bil značilen blišč v vseh oblikah umetnosti. Kot deseta po vrsti je nastopila Tina Čulo na saksofonu, ki nam je zaigrala skladbico z naslovom Kansax City. Sledila je učenka 6. razreda klarineta, Karin Uršič s skladbico Sérieux et comique. Kot drugi trobilec večera je nastopil Liam Marc Baša na baritonski tubi, s skladbico Euphonica. Sledili sta še dve točki in sicer Jakob Maj Šajina na tolkalih ter Elizabeta Šajina, ki se je na kontrabasu predstavila s skladbico Contredance. Nastop je zaključil šolski orkester pod vodstvom dirigenta Nejca Kovačiča, z vsem znano skladbico Let it be, avtorjev J. Lennona in P. McCartneya.
To šolsko leto se počasi zaključuje, na vrata pa že počasi trka naslednje, zato vabimo vse zainteresirane ter glasbe željne, da se nam v naslednjem šolskem letu pridružijo in začnejo svojo glasbeno pot v Godbeniški šoli Vogrsko.

 

Adriana Ušaj