Pretekla obvestila

Pretekla obvestila

Spoštovani,_______3398275

ponedeljek, 22. 6. 2015, ob 18. uri, bo v prostorih, kjer ima Pihalni orkester Vogrsko vaje,  zaključek letošnjega šolskega leta s podelitvijo spričeval.

Na tem zaključku bo nastopal šolski orkester. Člani šolskega orkestra naj zato pridejo  ob 17.00, ker bodo imeli pred zaključkom še eno vajo.

S starši učencev oz. z  učenci, ki se učijo igrati  tolkala, bo po podelitvi spričeval krajši sestanek. Udeležba je obvezna.

Se vidimo!


Godbeniška šola in šolski orkester vabita k vpisu!

Klik na povezavo: Vpis


Obvestilo o aktivnostih Godbeniške šole Vogrsko v maju 2015

 

rozaa
  • V petek, 8. 5. 2015, bo potekala predstavitev instrumentov za učence Podružnične šole Vogrsko (Dan odprtih vrat Godbeniške šole Vogrsko) in predstavitev za učence Osnovne 
  šole v Šempasu,
  • v ponedeljek, 11. 5. 2015, bo potekala predstavitev instrumentov na osnovnih šolah v Bukovici in v Renčah,
  • v torek, 12. 5. 2015, bo interni nastop.

 


 

logoPOV

OBVESTILO

 

V torek, 21. 4. 2015 bo ob 18.00 uri otvoritev tržnice pod viaduktom na Vogrskem. Ob tej priložnosti bo tam potekal tudi kulturni program, na katerem bosta nastopala tudi šolski orkester in pevski zbor Godbeniške šole Vogrsko.

Obveščamo vas o vajah, ki se bodo zaradi navedenega dogodka izvajale:

 –          v petek, 17. 4. 2015 (v prostorih Zadružnega doma Vogrsko):

  • vaja šolskega orkestra od 17.45 – 18.45
  • vaja pevskega zbora 18.45 – 19.15

–          v torek, 21. 4. 2015 je generalka pod viaduktom na Vogrskem:

  • pevski zbor ob 16.30
  • šolski orkester ob 17.00.

 Naprošamo vas, da otroke pripeljete ob dogovorjeni uri in da se nam v torek ob 18.00 uri pridružite na nastopu.  Lepo vabljeni!

   

Godbeniška šola Vogrsko 

 


 

logoPOV

Pihalni orkester Vogrsko

Godbeniška šola

 

Pihalni orkester Vogrsko in Godbeniška šola Vogrsko organizirata glasbeni vikend, ki je sestavni del letošnjega glasbenega projekta, ki nosi naslov »Naj odmeva do gora, glasba našega srca«. Glasbeni vikend se bo odvijal v Mladinskem domu v Čepovanu od sobote, 25. 10. 2014 do ponedeljka, 27. 10. 2014 (počitnice). Želimo si, da bi se tega druženja, ki bo popestreno tudi z delavnicami in skupnimi igrami, udeležili vsi učenci godbeniške šole in tudi vsi tisti, ki igrajo v šolskem orkestru.

Namen glasbenega vikenda je predvsem skupno igranje (šolski orkester) in prepevanje (šolski zborček), kar pa je mogoče izpeljati le z veliko udeležbo otrok. V skupno muziciranje bomo povezali vse učence, ne glede na to, kolikšno glasbeno znanje so že osvojili, saj smo prepričani, da jih bomo na takšen način navdušili in jim pokazali, da so tudi oni pomembni kamenčki v glasbenem mozaiku naše godbeniške šole.

 

Zato vas prosimo, da čimprej, najkasneje do ponedeljka, 6. 10. 2014, sporočite Kristini (po telefonu) ali Valentini (po e-mailu), ali se bo vaš otrok udeležil glasbenega vikenda (sporočite tudi, če se NE udeleži glasbenega vikenda). Izpolnjeno prijavnico, skupaj z zneskom za kritje stroškov boste oddali na roditeljskem sestanku, na katerega vas

VABIMO

v petek, 10. 10. 2014, ob 18.00, v prostore Zadružnega doma Vogrsko, kjer boste dobili še dodatne informacije.

 

Dragi starši, na vas se obračamo še s tole prošnjo: Iščemo namreč »KUHARSKEGA ŠEFA GLASBENEGA VIKENDA«. Še bolj veseli pa bomo, če bomo z vaše strani dobili celo »KUHARSKO EKIPO«. Kdor je pripravljen sodelovati naj to čimprej sporoči Kristini.

 

Odbor Pihalnega orkestra Vogrsko

Godbeniška šola


 Vabimo nove učence k vpisu v Godbeniško šolo Vogrsko!

Učenci, ki obiskujejo godbeniško šolo, opravljajo izpite na godbeniški šoli ali na glasbeni šoli, kjer po uspešno opravljenem izpitu dobijo spričevalo za državno priznan letnik glasbenega izobraževanja (več o izobraževanju na godbeniški šoli na: http://www.godbeniskasolavogrsko.si/?page_id=11).

Otroke, ki že igrajo kakšen instrument in bi se radi naučili veščin igranja v orkestru, pa vabimo, da se pridružijo Šolskemu orkestru Vogrsko, ki deluje v sklopu godbeniške šole. Več o šolskem orkestru na: http://www.godbeniskasolavogrsko.si/?page_id=19.

Klik do vabila: Vabilo k vpisu

 


 

logoPOV

Pihalni orkester Vogrsko

Godbeniška šola

 

Spoštovani!

Šolsko leto se počasi zaključuje in s tem prihaja čas, ko bodo učenci Godbeniške šole Vogrsko opravljali izpite. Izpit lahko učenci opravljajo tako v Godbeniški šoli Vogrsko kakor tudi na glasbeni šoli. Tisti, ki uspešno opravijo izpit na glasbeni šoli, imajo priznan letnik (tako, kot če bi obiskovali državno glasbeno šolo). Izpit na glasbeni šoli se lahko opravlja le iz nauka o glasbi ali le iz instrumenta, lahko pa iz obojega.

Prosimo vas, da premislite, kje bo učenec godbeniške šole opravljal izpit, saj moramo za tiste učence, ki bodo opravljali izpit na glasbeni šoli v drugi polovici meseca maja poslati posebno prijavo. Učenci naše godbeniške šole zadnja leta opravljajo izpite na Glasbeni šoli v Ajdovščini.

Tako v godbeniški šoli kakor tudi na glasbeni šoli potekajo izpiti v začetku meseca junija. Nadaljnja obvestila in navodila glede izpitov boste prejeli kasneje.

Pouk v godbeniški šoli se izvaja po zahtevanem učnem načrtu za glasbene šole. Učitelji učence spremljajo skozi celo šolsko leto in ugotavljajo, kolikšni sta stopnja in kakovost njihovega znanja. Delovne navade učencev in njihova prizadevnost za napredek ter uporaba že pridobljenega znanja se izkazujejo tako na nastopih kakor tudi v medsebojnem sodelovanju. Zaključni izpit predstavlja dejanje, s katerim se za učence šolsko leto zaključi.

Glasbena šola na izpitu vse učence obravnava enako (to je učence godbeniške šole in učence glasbene šole). Naprošamo vas, da odločitev, da bo vaš otrok opravljal izpit na glasbeni šoli sprejmete z vso skrbnostjo in odgovornostjo, da ne bi kasneje prišlo do zapletov ali nesoglasij.

Pred tem pa se posvetujte tudi z učiteljem, ki vašega otroka poučuje. Glede izpita iz instrumenta se pogovorite z učiteljem, ki poučuje instrument, glede izpita iz nauka o glasbi pa s Kristino Saksida.

Istočasno vas obveščamo, da se lahko za izpit na glasbeni šoli prijavijo le tisti učenci, za katere bodo učitelji ocenili, da je njihovo znanje primerno za tovrsten izpit.

Podatke o učencih, ki bodo odšli na izpit v glasbeno šolo, sporočite učiteljem do 15. 5. 2014.

Odbor Pihalnega orkestra Vogrsko