Glasbeni vikend

Glasbeni vikend

Glasbeni vikend

sl1

GLASBENI PROJEKT

 

»Naj odmeva do gora, glasba našega srca«

 

Pihalni orkester Vogrsko in Godbeniška šola Vogrsko organizirata glasbeni vikend, ki je sestavni del letošnjega glasbenega projekta z naslovom »Naj odmeva do gora, glasba našega srca«.

Godbeniška šola Vogrsko že več kot desetletje izobražuje otroke in mladostnike v godbeniškem duhu. Ponosni smo na uspehe naših učencev, ki izpričujejo, da je glasba pomemben element v njihovem življenju. Skozi igranje instrumentov in prepevanje spoznavamo vrednote, ki so v današnjem času skoraj pozabljene, čeprav so neprecenljive: delavnost, medsebojno sodelovanje in spoštovanje, nesebično razdajanje, sprejemanje in spoznavanje drugih ljudi ter prijateljstvo.

 

In ko vse to z »glasbeno nitko« povežemo med seboj, začutimo veselje in nestrpno pričakovanje nepozabnega glasbenega doživetja, ki ga letos pripravljamo za naše učence – to je projekt z naslovom »Naj odmeva do gora, glasba našega srca«.

 

Dragi starši, želimo si, da bi se glasbenega vikenda udeležili vsi učenci. Izkoristite priložnost, ki se vam ponuja, saj smo prepričani, da se bo bogato obrestovala. Nadgradili bomo že pridobljeno znanje, muzicirali v zasedbah in tudi individualno, se veselili in se na takšen način še bolj medsebojno povezali. Skupaj zmoremo veliko. To smo že pokazali velikokrat, a naša želja po ustvarjanju seže še dlje – od našega srca pa do najvišji gora. Pridite in se v počitniških dneh skupaj z nami podajte novim izzivom naproti!

Predstavitev glasbenega projekta

Gre za projekt, ki se bo izvajal v dveh delih: prvi del je namenjen glasbenemu vikendu (v oktobru 2014), drugi del pa se bo odvijal na odru velike dvorane v Bukovici, kjer bomo v decembru 2014 imeli Miklavžev koncert.

 

Zakaj glasbeni vikend, čemu in komu je namenjen?

Glasbeni vikend je namenjen vsem učencem Godbeniške šole Vogrsko in članom šolskega orkestra.

Hitenje, številne obveznosti in včasih celo slaba volja so žal pogosti spremljevalci našega vsakdana. Zato je sedaj pravi trenutek, da se odpravimo v malce drugačen svet – da se ustavimo, družimo in skupaj preživimo nekaj dni v veselem razpoloženju in glasbenemu ustvarjanju. In ravno zato peljemo »naše otroke« na glasbeni vikend.

Skupaj z zunanjimi glasbenimi sodelavci bo na glasbenem vikendu otrokom omogočeno spoznavanje različnih oblik glasbenega izražanja. S tem jim bo dana možnost, da svoj prosti čas (počitnice) preživijo kvalitetno in v godbeniškem duhu. Oddaljili se bomo iz vsakdanjega življenja in se podali v svet brez telefonov in drugih spletnih socialnih omrežij, tako bomo prisluhnili glasbi, naravi in utripom naših src. Z različnimi delavnicami bomo otroke medsebojno povezali in prepričani smo, da se bodo njihove prijateljske vezi še bolj okrepile. S pomočjo glasbe bodo razvijali čut za solidarnost ter spoznali, da lahko vsak prispeva kamenček v mozaik kulturnega dogajanja v našem okolju. Glasbeni vikend bomo zaključili z nastopom.

Kdaj se bo odvijal glasbeni vikend in kje?

Glasbeni vikend se bo odvijal od sobote, 25. 10., do ponedeljka, 27. 10. 2014. Bivali bomo v Mladinskem domu v Čepovanu.

 

Stroški

Stroški bivanja: 10,00 EUR na osebo za noč (skupno torej 20,00 EUR na osebo).

Prehrana: vsak učenec po 20,00 EUR (za celoten vikend).

Ostale stroške krijeta Pihalni orkester Vogrsko in Godbeniška šola Vogrsko.

 

Kako se prijavite?

Čimprej, najkasneje pa do ponedeljka, 6. 10. 2014, sporočite Kristini (po telefonu) ali Valentini (po e-mailu), ali se bo vaš otrok udeležil glasbenega vikenda. Prosimo, sporočite tudi, če se glasbenega vikenda ne bo udeležil.

 

Izpolnjeno prijavnico skupaj z zneskom za kritje stroškov (40,00 EUR) boste oddali na roditeljskem sestanku, ki bo v petek, 10. 10. 2014, ob 18. uri, kjer boste prejeli tudi ostale informacije.

V primeru, da se učenec, ki se je prijavil, glasbenega vikenda ne udeleži in svoje odsotnosti ne opraviči pravočasno (vsaj en dan pred odhodom), se vplačani zneski ne vrnejo.

Kaj morate prinesti s seboj?

Vsak udeleženec mora s seboj obvezno prinesti:

  • zdravstveno izkaznico,
  • instrument,
  • notni zvezek,
  • pisala (peresnico),
  • pripomočke za osebno higieno, primerno obleko in obutev,
  • ostale potrebščine, o katerih boste naknadno obveščeni.

Posteljnine ni treba prinesti s seboj!

 

Dodatne informacije:

Kristina Saksida, tel. 041 706 941

Valentina Gregorič Saksida, tel. 041 493 758