Izbor pevcev za pevski festival

Izbor pevcev za pevski festival

Izbor pevcev za pevski festival

V ponedeljek, 26. 10. 2015, je v prostorih osnovne šole Vogrsko potekal izbor pevcev za prvi pevski festival Pojmo (z)godbo.

Strokovna komisija

Strokovna komisija

Kandidati, ki so se prijavili na izbor, so se predstavili z dvema skladbama: z obvezno skladbo Za prijatelje (A. Šifrer) in s skladbo po lastni izbiri.

Pevce je zbrano poslušala strokovna komisija, ki so jo sestavljali uveljavljeni in izkušeni domači glasbeniki Jožica Golob, Radovan Kokošar in Miloš Rijavec. Ko so se vsi pevci predstavili in zapeli, je komisija staknila glave in izbrala šest finalistov, ki se bodo predstavili na finalnem večeru pevskega festivala.

Izbrani kandidati so po razglasitvi izžrebali vsem dobro znane popevke, ki jih bodo zapeli na finalnem večeru. Tako imajo slab mesec časa, da se čim bolje pripravijo na nastop. Na zaključnem nastopu bodo nastopili tudi vsi kandidati, ki so se prijavili na izbor.

LogoPevce bo spremljal Šolski orkester Vogrsko, ki se pod strokovnim vodstvom Nejca Kovačiča že intenzivno pripravlja na ta večer. Za šolski orkester je pevski festival poseben izziv, saj mora v kratkem času pripraviti šest skladb, ki jih bo igral za spremljavo pevcem.

Godbeniška šola Vogrsko je s projektom pevskega festivala začela iz želje, da bi predstavila nekaj novega in se povezala z učenci okoliških osnovnih šol, tudi tistimi, ki niso učenci godbeniške šole. Z odzivom so organizatorji pevskega festivala Pojmo (z)godbo zelo zadovoljni in obljubljajo, da bodo tudi v prihodnje organizirali podobne izzive.

Tako, v vadbenih prostorih orkestra je pestro in verjamemo, da je tako tudi pri izbranih pevcih finalistih doma. Kolektiv godbeniške šole že nestrpno pričakujemo finalni večer in vas vabimo vse, da v petek, 20. 11. 2015, ob 18. uri, pridete prisluhniti pevcem v veliko dvorano v Bukovico!