Glasbeni vikend več kot odlično uspel!

Glasbeni vikend več kot odlično uspel!

Glasbeni vikend več kot odlično uspel!

S septembrom se je začelo novo šolsko leto tudi za učence Godbeniške šole Vogrsko. Za bolj pester začetek šolskega leta in začetek priprav na že tradicionalen Miklavžev koncert v decembru je godbeniška šola organizirala glasbeni vikend, ki je bil sestavni del letošnjega glasbenega projekta z naslovom Naj odmeva do gora glasba našega srca.

Tako so se učenci godbeniške šole, ko so po poletnih počitnicah že dodobra ponovno ogreli instrumente in že polnili notne zvezke, v soboto, 25. oktobra, odpravili v Čepovan, kjer so preživeli tri dni polne glasbe – nadgrajevali so znanje, igrali v šolskem orkestru, različnih zasedbah in individualno, prepevali v zboru ter muzicirali in se družili na različne načine. Vse to jih je še bolj medsebojno povezalo in izkazalo se je, da je bila ideja o druženju na glasbenem vikendu več kot odlična!

Poudarek glasbenega vikenda je bil na pripravi šolskega orkestra in zbora na zaključni nastop in potem tudi Miklavžev koncert. Mladi godbeniki so pridno vadili in vidno uživali v vajah. Da vse ne bi bilo prenaporno, se je vsak dan poskrbelo tudi za sproščeno druženje ob igrah in celo ob poučnem lovu na zaklad. Poleg vaj so učenci ustvarjali v delavnicah in tako okrepili prijateljske vezi in spletli nove. Zaposlovala jih je tudi jutranja telovadba, skupni zabavni večeri, risanje, družabne igre …

V Čepovanu sta tako od sobote do ponedeljka donela glasba in otroški smeh. Otroci so počitnice začeli kvalitetno, v godbeniškem duhu in predvsem proč od vsakdanjega življenja in tehnologije. Skozi vikend so na učence budno pazili in jih usmerjali učitelji in predstavnica godbeniške šole: Nejc Kovačič, ki vodi šolski orkester, Kristina Saksida, ki je za nastop pripravila šolski zbor in najmlajše člane godbeniške šole, Adriana Ušaj, Tomaž Škamperle, Jasna Živec in gonilna sila šole Valentina Gregorič Saksida.

Tako je vsak od sodelujočih prispeval svoj kamenček v mozaik kulturnega dogajanja. Vikend se je zaključil z nastopom, kjer so otroci zaigrali in zapeli ter s tem staršem in ostalim poslušalcem v gasilskem domu v Čepovanu dokazali, da njihovo skupno glasbeno ustvarjanje iz srca lahko zares odmeva do gora. Glasbeni projekt se bo zaključil na odru velike dvorane v Bukovici, kjer bo Godbeniška šola Vogrsko poslušalcem polepšala večer z že tradicionalnim Miklavževim koncertom.

Jasna Živec

Slike z glasbenega vikenda bodo kmalu dostopne v galeriji!