Glasba – neusahljiv vir veselja

Glasba – neusahljiv vir veselja

Učenci Godbeniške šole Vogrsko so preteklo šolsko leto zaključili zadovoljni in veseli. Njihovo trdo delo, nešteto ur vaj in temeljite priprave na zaključne izpite so se obrestovali. Rdečih ličk in sijočih oči so nestrpno pričakali 21. junij, ko so v roke prejeli zaslužena spričevala. Vsi, ki sodelujemo v godbeniški šoli smo ponosni na naše male godbenike. Uspešen zaključek leta ne pomeni le njihovega uspeha temveč tudi uspeh vseh tistih, ki na kakršenkoli način prispevajo k obstoju in razvoju tega našega bisera – godbeniške šole.

Z velikim zadovoljstvom so učenci godbeniške šole v mesecu maju in juniju delili glasbene iskrice po okoliških osnovnih šolah. Že zgodaj zjutraj so se 30. maja odpeljali v Osnovno šolo Šempas, kjer so jih pričakali radovedni in nasmejani osnovnošolci. Sproščena a temeljita predstavitev instrumentov je navdušila poslušalce in jim popestrila šolski dan. Za male godbenike pa je bila tega dne to šele prva predstavitev.

Učenci OŠ Šempas so z zanimanjem prisluhnili dirigentu orkestra Foto: Adriana Ušaj

Učenci OŠ Šempas so z zanimanjem prisluhnili dirigentu orkestra
Foto: Adriana Ušaj

 

Šempasko šolo so kaj kmalu zapustili in se v prijetnem razpoloženju, pripravljeni na nov izziv, odpravili na Vogrsko. Tam so se ob 10.30 uri odprla vrata zadružnega doma in v svet Godbeniške šole Vogrsko so vstopili učenci Podružnične šole Vogrsko. Učenci godbeniške šole so jim zaigrali nekaj skladbic. Na pomoč so jim priskočili tudi učitelji, ki so osnovnošolcem pokazali, kako se igra na različne instrumente. Druženje je bilo izredno zanimivo. Zagotovo pa ne bo šla v pozabo še ena posebnost tega dne – izdelava nunalce, ljudskega glasbila.

Dan odprtih vrat godbeniške šole je navdušil vogrinske osnovnošolce Foto: Adriana Ušaj

Dan odprtih vrat godbeniške šole je navdušil vogrinske osnovnošolce
Foto: Adriana Ušaj

 

Posebno glasbeno doživetje so v juniju učenci godbeniške šole pripravili tudi za učence Osnovne šole Bukovica in Renče. Učenci od prvega do petega razreda so z zanimanjem sledili glasbeni predstavitvi, nekateri izmed njih pa so se tudi opogumili in poskusili zaigrati na instrument. Kdo ve, morda so s tem storili prvi korak na novo, glasbeno pot.

V Bukovici pogumnih učencev ni manjkalo Foto: Jasna Živec

V Bukovici pogumnih učencev ni manjkalo
Foto: Jasna Živec

 

S trdnimi koraki pa smo že vstopili v novo šolsko leto. Prenovljeni prostori zadružnega doma so se napolnili z novo energijo, številnimi pričakovanji in vedoželjnostjo. Prve učne ure so že za nami, ravno tako tudi prva vaja šolskega orkestra, ki ga bo v letošnjem letu vodil Tomaž Škamperle.

Naj bo učno leto, ki je pred nami uspešno in polno lepih trenutkov!

Valentina Gregorič Saksida