Decembrski koncert

Decembrski koncert

Decembrski koncert

Decembrski koncert Godbeniške šole Vogrsko

 

V veliki dvorani kulturnega doma v Bukovici sta v torek, 2. decembra 2014, zopet odmevala otroški vrisk in smeh. Učenci Godbeniške šole Vogrsko so namreč pripravili sedaj že tradicionalni decembrski koncert.

Čeprav nas prava zima še ni obiskala, je bila dvorana okrašena s pravo zimsko idilo. Beli vrhovi gora so krasili ozadje, nad njimi so se zibale prelepe snežinke, del odra pa je bil namenjen tudi družini simpatičnih snežakov.

Ko je ura odbila 18.00, je otroški živžav potihnil, dvorana se je ovila v čarobno svetlobo in poslušalci so z velikim pričakovanjem zrli na oder, kjer so nastopali mladi godbeniki. Koncert je bil glasbeno zelo razgiban, saj smo slišali skladbe različnih glasbenih zvrsti. Program so popestrile tudi zanimive pevske točke in zahtevne skladbe, ki so jih učenci zaigrali v komornih zasedbah. Koncert  je zaključil  nastop šolskega orkestra.

Poslušalce je prevzela toplina otroške preprostosti in vedoželjnosti. Prežeti z glasbo so doživeli nepozaben večer. Nastopajoči so znova dokazali, da se znajo na odru odlično odrezati, čeprav so radoživi in navihani. Tam njihov smeh za trenutek zamre in takrat izpod njihovih malih prstkov zazveni čudovita glasba.

S tem koncertom se je zaključilo večmesečno delo in muziciranje, ki smo ga v godbeniški šoli izvedli v okviru letošnjega glasbenega projekta z naslovom »Naj odmeva do gora glasba našega srca«. In ko se sedaj spominjamo trenutkov, ki smo jih ob izvedbi tega projekta in koncerta preživeli skupaj, začutimo neizmerno veselje. Veseli smo, da smo sprejeli ta izziv in s tem izkoristili priložnost, da ljubezen do glasbe, ki jo nosimo v sebi, posredujemo mlajšim rodovom.

 

Valentina Gregorič Saksida

Slike s koncerta si lahko ogledate v galeriji.


v družbi snežakov

Foto: Vasja Drnovšček